//
you're reading...
Cu alte cuvinte

5 motive pentru care pesimistii ar trebui sa treaca la optimism

pesimisti,optimisti,sanatate,neurostiinta fericirii

Uneori, fiecare dintre noi este pesimist sau avem un prieten ori o cunostinta care sunt intr-o stare de acest gen. Unii pesimisti o numesc “a fi realist” altii o numesc “rezultatul experientei de o viata”. Ce-i drept, intotdeauna va exista un motiv absolut “obiectiv” pentru a fi pesimist.

Data viitoare cand tu sau ei sunteti intr-o astfel de pasa proasta revedeti si reconsiderati aceste 5 motive pentru care pesimismul pur si simplu, nu merita efortul, stiintific vorbind!

  1. Este in natura noastra umana sa fim inclinati a ne gandi la cel mai rau scenariu datorita inradacitaului instinct uman de secole, acela de a proteja specia. In primele secole ale umanitatii, homo sapience trebuia sa ia o decizie in fiecare moment, decizie animata de teama pericolelor ce pandeau in lupta zilnica pentru supravietuire. Daca atunci, aceasta atitudine a ajutat la supravietuirea specie de-a lungul timpului, in zilele noastre, acest gen de atitudine nu te va ajuta sa progresezi.
  2. Enotiile negative cum ar fi pesimismul au tendinta de a lasa urme adanci in functiile creierului si astfel, ele vor afecta starea noastra de bine si, in acest fel viitorul fiecaruia. “Creierul este ca materialul velcro pentru experientele negative si ca teflonul pentru experientele pozitive.” a spus Rick Hanson vorbind despre neurostiinta fericirii.
  3. Pesimismul afecteaza nu doar functiile creierului nostru dar si functiile organismului uman. S-a dovedit faptul ca emotiile negative afecteaza sistemul imunitar slabindu-l in fata diferitelor infectii.
  4. Pesimistii sunt mult mai expusi in a dezvolta o boala de inima. Evident, evenimente nefericite se pot intampla oricui, totusi atunci cand zi de zi ne gandim si reluam emotii negative bazate pe presupuneri, care, nici macar nu vor deveni realitate de cele mai multe ori, consecintele acestui mod de a fi poate nu se vor vedea imediat dar, pe termen lung, incet dar sigur, ele vor duce la o problema de sanatate.
  5. Optimism sau pesimism ambele sunt exercitiu al mintii, un exercitiu de imaginatie, noi trebuie doar sa decidem pe care il vom exersa mai mult. Asa cum a spus odinioara Abraham Lincoln “Majoritatea oamenilor sunt fericiti in masura in care isi pun in minte sa fie fericiti.”

Asa cum am analizat pesimismul are clar un impact negativ in viata noastra, asupra corpului si al mintii, pe de alta parte, optimismul din nou, are un impact clar pozitiv asupra vietii noastre, asupra organismului si al mintii.

Ce stare de spirit ai alege?

Cu mare drag,

Elena

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: